Διατροφολόγοι


Ειρήνη Πασχαλέρη

Βιολόγος – ειδικευμένη στη διατροφή
Μέλος της διοίκησης της πρότυπης μονάδας
φροντίδας για ηλικιωμένους «Φροντίζω»,
μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας
& της Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής &
Αντιγήρανσης – Αρθρογράφος Υγείας.

Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος- με ειδίκευση στη διατροφή με σπουδές στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Το πρώτο της πτυχίο είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & το τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, στο King's College of London όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής. Εργάζεται στην Ελλάδα από το 2002, όπου ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το Natural Health Clinic (www.naturalhealthclinic.gr)

Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics/ Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Αρθρογραφεί συστηματικά σε διαφορα περιοδικά ( GLOW, L’OFFICIEL, VITALITY,FITNESS & SPA). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», από τις εκδόσεις Φερενίκη, το οποίο στηρίζεται στο concept, “ ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης “ για όλη την οικογένεια. Είναι μέλος της διοίκησης στην πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Φροντίζω» όπου και επιμελείται την μακροβιοτική διατροφή των φιλοξενούμενων, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους ομίλους, διοργανώνοντας events πάντα με θέμα την ευζωία και την υγιεινή διατροφή, όπως Hyatt Regency και τον όμιλο ξενοδοχείων Grecotel και Eagles Palace. Συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές πάντα με θέμα το αντικείμενο της ( Όμορφος Κόσμος – Mega, Κορίτσια για Σπίτι – Tv Μακεδονία, Life- Σκάι, 5+- Ετ 3, Έξυπνη Ζωή – Ετ 3). Φέτος εμφανίζεται στον Alpha στην εκπομπή ‘Ελένη’ με την Ελένη Μενεγάκη & στο TV Μακεδονία στην εκπομπή ΄ Όλα καλά’.


Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και στη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

 


Νάσια Πασχαλέρη

Η Νάσια Πασχαλέρη είναι διαιτολόγος με εξειδίκευση στη γεροντολογία (MSc Gerontology). Τελείωσε τις σπουδές της στη διαιτολογία-διατροφολογία στo Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη και έπειτα συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη γεροντολογία, με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία.

Συνεργάζεται με τη βιολόγο-με ειδίκευση στη διατροφή Ειρήνη Πασχαλέρη και την υπόλοιπη ομάδα του NaturalHealthClinic (www.naturalhealthclinic.gr) ως διαιτολόγος-διατροφόλογος και ως γεροντολόγος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Φροντίζω (www.frontizw.gr). Από το 2011 είναι επιστημονικός συνεργάτης της ακαδημίας μπάσκετ GBA (www.gbacademy.gr) και του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Αρωγή-Euromedica (www.euromedica-arogi.gr). Απ’τις αρχές του 2014 συνεργάζεται ως διαιτολόγος με το διαγνωστικό κέντρο του ομίλου Euromedica στην Κηφισιά, Αθήνα.

Σε συνεργασία με τη εταιρεία Lidl και άλλους διαιτολόγους οργάνωσε και συμμετείχε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών προσχολικής ηλικίας του δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Ο κύριος Τι-τρως πάει σχολείο», σε θέματα υγιεινής διατροφής και άσκησης. Έχει συμμετοχή σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό και μόνιμες συνεργασίες με περιοδικά και εφημερίδες όπως το περιοδικό Fitness&Spa, το περιοδικό Adore της εφημερίδας Μακεδονία και διάφορες ιστοσελίδες (www.peoplegreece.com)

Σε σχέση με την τρίτη ηλικία είχε συμμετοχή εθελοντικά στον οργανισμό AgeUΚ και έχει παρακολουθήσει και διοργανώσει ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν την Τρίτη ηλικία.

Η μεταπτυχιακή της διατριβή αφορούσε ηλικιωμένα άτομα με άνοια που ζουν σε μονάδες φροντίδες ηλικιωμένων και διατροφή και είχε τίτλο: THE IMPACT OF FAMILY VISITS ON FOOD CONSUMPTION OF OLDER PEOPLE WITH DEMENTIA IN NURSING HOMES.

Επικοινωνία

Διεύθυνση
14ο χλμ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
(800μ, μετά το ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ
Έναντι Κ.Τ.Ε.Ο. Express Service)

Τηλέφωνο
2310 38.38.53
Φαξ
2310 38.35.58
Email
info[at]frontizw.gr

frontizw nursing home (frontizwnursinghome@outlook.com.gr)

Που θα μας βρείτε

Που θα μας βρείτε