Η ομάδα μας

Ποιός θα σας φροντίζει καθημερινά:

Ιατροί-Ιατρικές υπηρεσίες-Advanced Medical Services

Την ιατρική ομάδα του «Φροντίζω» απαρτίζουν καταξιωμένοι ιατροί επιλεγμένων ειδικοτήτων με εμπειρία σε περιστατικά ατόμων τρίτης ηλικίας. Η συνεργασία τους αποβλέπει στη σφαιρική αντιμετώπιση των φιλοξενούμενων και λειτουργεί προληπτικά και κυρίως θεραπευτικά, συμβάλλοντας  επιτυχώς στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Η συστηματική ιατρική παρακολούθηση και η δομή των medical προγραμμάτων ανάκαμψης και επαναφοράς που εφαρμόζονται στα πλαίσια της κλινικής περίθαλψης, εγγυώνται βελτίωση της υγείας ποικίλων περιστατικών. Ο ηλικιωμένος αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη ερχόμενος σε καθημερινή επαφή με “τους γιατρούς του”. Σταδιακά, προσαρμόζεται σε ένα περιβάλλον που μεριμνά αδιάκοπα για τη σταθεροποίηση της καλής του υγείας και την ποιότητα της ζωής του ευρύτερα.
 
Δείτε την ομάδα ιατρών εδώ

Νοσηλευτικές υπηρεσίες: Οι εξειδικευμένες γνώσεις στην παροχή γεροντολογικής φροντίδας, το ζεστό χαμόγελο και η τρυφερή συμπεριφορά χαρακτηρίζουν όλα τα μέλη της νοσηλευτικής ομάδας του «Φροντίζω». Σε 24ωρη βάση επαγρυπνούν και ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν στη μονάδα, τηρούν αυστηρό ωράριο διανομής της φαρμακευτικής αγωγής των ηλικιωμένων και μεριμνούν για την έγκαιρη συνταγογράφηση της.

Διευθύντρια υποδοχής: Το υπεύθυνο αυτό άτομο, θα σας υποδεχτεί και θα απαντήσει στα ερωτήματα σας στη διάρκεια της ξενάγησης στις εγκαταστάσεις μας. Γνωρίζει τις εξειδικευμένες ανάγκες όλων των ηλικιωμένων του Φροντίζω και συντονίζει τη γραμματεία. Όλα τα τμήματα καταθέτουν στη Διευθύντρια υποδοχής, καθημερινές αναφορές (report) για την παραμικρή λεπτομέρεια που εξασφαλίζει την άριστη λειτουργία της μονάδας . Εν καιρώ, είναι το άτομο που  θα επικοινωνεί τακτικά μαζί σας για να σας ενημερώνει σχετικά με την καθημερινότητα του συγγενή σας στο νέο του σπίτι. 

Φροντιστές: Το νοσηλευτικό προσωπικό απαρτίζουν έμπειρες πτυχιούχοι νοσηλεύτριες επιλεγμένες με αυστηρά κριτήρια.Της ομάδας ηγείται προϊσταμένη νοσηλεύτρια. Πέρα από τις απαιτούμενες υπηρεσίες νοσηλείας, οι φροντιστές συνοδεύουν τους φιλοξενούμενους στις δραστηριότητες τους και προσφέρουν φιλικά τη συντροφιά τους .
 
Διατροφολόγοι-Ελεγμένη μακροβιοτική διατροφή: Η ομάδα της κλινικής διατροφής και αντιγήρανσης Natural Health Clinic (www.naturalhealthclinic.gr) με υπεύθυνες τη βιολόγο με ειδίκευση στη διατροφή Ειρήνη Πασχαλέρη και τη διαιτολόγο με ειδίκευση στη διατροφή των ηλικιωμένων, Νάσια Πασχαλέρη μελετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες σίτισης των ηλικιωμένων και σχεδιάζουν ανάλογα τα μενού τους. Η εξειδικευμένη γνώση τους αποσκοπεί στη διατήρηση, ή στην αύξηση του σωματικού τους βάρους, στη συστηματική λήψη υγρών και στην ενδυνάμωσή τους με ειδικά τονωτικά σκευάσματα και βιταμίνες.

Δείτε την ομάδα διατροφολόγων εδώ
  
Φυσικοθεραπευτές: Η συμβολή των φυσικοθεραπευτών λειτουργεί συμπληρωματικά, στοχεύοντας στην αυτόνομη βάδιση, στη γενικότερη ευεξία και στην καταπολέμηση του σωματικού πόνου. Στα πλαίσια των απογευματινών δραστηριοτήτων του «Φροντίζω» οι φυσικοθεραπευτές ενθαρρύνουν τους φιλοξενούμενους να συμμετέχουν, στο βαθμό που επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, στα προγράμματα ειδικής γυμναστικής (geri-gym).

 

Ο συνδυασμός ασκήσεων taichi, γιόγκα και stretching ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα και παράλληλα την αυτοπεποίθηση των ηλικιωμένων.
 
Ψυχολόγος: Σπουδαιότατος ο ρόλος των ψυχολόγων της μονάδας, τόσο για τον ηλικιωμένο που διαμένει στο «Φροντίζω», όσο και για την οικογένεια του. Η συνεργασία όλων συμβάλλει αρχικά στην ομαλή προσαρμογή του στο νέο του περιβάλλον και μετέπειτα στην υποστήριξή του, ώστε να αισθάνεται κοινωνικός, ακμαίος και ήρεμος. Τα απογευματινά προγράμματα απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα οποία επί κεφαλής είναι οι ψυχολόγοι, περιλαμβάνουν ειδικές ασκήσεις για τη μνήμη, μουσικοθεραπεία και έκφραση μέσω των εικαστικών κατασκευών.

Στο θεραπευτικό πλάνο των ψυχολόγων εντάσσεται και η ‘θεραπεία μνήμης’ (ReminiscenceTherapy) που βελτιώνει την ποιότητα ζωής ιδιαίτερα ανοϊκών ατόμων.

Γεροντολόγος: Γεροντολογία είναι η επιστήμη που έχει ως αντικείμενο και στόχο την εφαρμογή μεθόδων για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών της τρίτης ηλικίας. Ουσιαστικά, η επιστήμη καλύπτει τις κοινωνικές, ψυχολογικές, οικονομικές και βιολογικές πτυχές της γήρανσης. Εκτός απ’ τη μελέτη των ηλικιωμένων, μελετά τη διαδικασία της γήρανσης και το προσδόκιμο ζωής. Η γεροντολόγος, στο Φροντίζω,Νάσια Πασχαλέρη (MSc. Gerontology) αναλαμβάνει την καθοδήγηση όλης της επιστημονικής και μη ομάδας έτσι ώστε να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες και την καλύτερη ποιότητα ζωής σε ηλικιωμένα άτομα.

Δείτε το βιογραφικό εδώ

Βοηθοί φροντιστές: Στους βοηθούς ανήκουν τα μέλη που μεριμνούν για την ανυπέρβλητη καθαριότητα  των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του «Φροντίζω», οι τραπεζοκόμοι και οι βοηθοί συντονιστές των ψυχαγωγικών προγραμμάτων.

Επικοινωνία

Διεύθυνση
14ο χλμ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
(800μ, μετά το ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ
Έναντι Κ.Τ.Ε.Ο. Express Service)

Τηλέφωνο
2310 38.38.53
Φαξ
2310 38.35.58
Email
info[at]frontizw.gr

frontizw nursing home (frontizwnursinghome@outlook.com.gr)

Που θα μας βρείτε

Που θα μας βρείτε